Från höghus i Vällingby till småhus i Salem

bild på Kari som liten

Ljuva 60-tal

Jag var bara 5 år när vi skulle flytta från Vällingby. Egentligen minns jag inte så mycket av själva flyttningen 1969. För att vara ärlig absolut ingenting. I Vällingby bodde vi på femte våningen i ett höghus. Högt upp och inte särskilt barnvänligt.

Jag minns att vi åkte ut till Salem för att titta på när de byggde de små kedjehusen. Föräldrarna hade redan bestämt vilket hus vi skulle bo i. Det låg på en av bärstigarna; Blåbärsstigen 45. Huset är ett kedjehus i två våningar: ”hustyp C” om man ska vara petig. Hustyp C var de sluttningshus i två våningar som hade ingången  med kök och sovrum uppe och vardagsrum och gillestuga nere. Pappa hade bestämt att vi inte skulle ha det planerade sovrummet nere. Så det försvann redan på tankestadiet. Lite lustigt eftersom det var pappa som hade ritat husen.

När vi kom på besök till byggarbetsplatsen, gick vi in i huset och gick ner trappan till undervåningen. Trappan var läskig eftersom den fortfarande var av typen stålkonstruktion, en trapp man ser igenom och kan ge svindel. Vädret var soligt, men för övrigt tror jag att hela processen var ganska obegriplig för en liten femåring.

äppelträd

Jo förresten, vi gjorde ett besök vid Hallunda gård. Hallunda skulle snart också byggas ut imiljonprogrammets regi, men då 1969, var det fortfarande rena landet där. Runt Hallunda gård fanns stora äppleträd med massor med äpplen som bara väntad på att bli plockade. Och vi plockade dem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s