Salemstaden

bild av Blåbärstigen 45

Foto: Kari Ansnes

Salemstaden. Jo, jag vet att det egentligen inte heter det inte så. Men i den här bloggen har jag behov för att skilja det ”gamla” Salem från de nyare delarna. Därför måste jag väcka namnet Salemstaden till liv igen.

”Salemstaden” byggdes och ingår i det som går under benämningen miljonprogrammet. Namnet Salemstaden var från början ett arbetsnamn. Det finns redan diverse artiklar och böcker om Salemstaden. Bland annat gav Salems hembygdsförening ut  boken ”Salemstaden – från skog och åker till tätort” (2006). Boken ger en god inblick i ett alldeles nytt samhälle med en rafflande klondyke-stämning. Bilder och berättelser ger liv åt gamla minnen. ”Salemsboken”, från 1973, har ägnat ett (!) helt kapitel åt den omvälvande byggnationen i kommunen.

Jag har inga ambitioner att konkurrera med det som redan är skrivet. Jag kommer att hålla mig till det lilla formatet, lägga ut lite bilder och berättelser om det jag själv minns från min uppväxt på 1970-talet. Jag kommer inte att följa någon röd tråd heller. Det blir som det blir.

Det kan hända att jag nämner någon vid namn. De flesta har nog ingenting emot det, medan andra kan tycka att det är besvärande. Om det är du som inte vill nämnas i text eller synas på bilderna som publiceras på bloggen; skicka en mail till mig så ska jag ordna allt till det bästa.

Mina minnen är som alla andras mycket subjektiva. Det kan därför hända att ingen annan än jag tycker att det gick till på det sätt jag beskriver. Då kan vi ju jämföra med varandra! Skriv gärna och ge din version i kommentarfältet.

Dags att berätta om:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.