Kaffestund i Rothugget

Vad säger ni om att ta en kopp kaffe i Rothugget? Be torparkärringen sätta på kaffehurran? Lite komplicerat kan tyckas. Rothugget revs ju redan 1940. Men med fantasins hjälp kan vi ju det. Rothuggets byggnader är beskrivna tidigare. Nu behöver husen innehåll i form av människor. Ta en sväng in till folket i Rothugget. Vem vet, du kanske får en kopp kaffe i alla fall…. Läs om människorna i Rothugget!

5 thoughts on “Kaffestund i Rothugget

 1. Tack för inbjudan till Rothugget! Där är en av våra platser för fika och en stunds funderingar på hur det såg ut förr och när barn och vuxna hjälptes på med bestyren på torpet. Nu vet vi mera om dem!

  • Kul om informationen kan hjälpa till att skapa liv runt platsen, även om jag själv tycker att texten är lite tradig och släktforskar-aktig! Svårt att skriva om Rothugget när man varken har direkt tillgång till varken plats eller källmaterial!

 2. Jag skulle gärna ta en kaffeslurk med de tidigare invånarna i Rothugget.
  Men att läsa din berättelse är inte heller fy skam!
  (Men blev det inte sammanblandning med Nils och sonen Carl Erik som uppvaktade Johanna Charlotta…)
  Tack för en genomgång av torpets historia! Jag gillar att få detta personifierat även om jag inte sett platsen eller har anknytning dit,

  • Så pinsamt! Självklart har jag blandat ihop gubbarna (om det inte Nils gick igen förstås? Nej, inte så troligt…). Nu har jag rättat i texten. Det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag läser mina inlägg – det finns alltid så många slarvfel. Jag ser de inte. Får väl skylla på att jag börjar glömma mitt gamla modersmål. Tack snälla Mitt Universum för att du läste och såg 🙂 Tack!

   • Jag upptäcker inte alls många slarvfel utan tycker att du skriver sakligt och levandegörande på en och samma gång. Läsvärt är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.