Salemkändis på radio!

64px-Sandberg,_Sven_-Olof_(från_notomslag)Mitt senaste inlägg handlade om en av Salems kändisar; Sven-Olof Sandberg. Inte visste jag att det just då spelades en revy i Rönninge där självaste Sandberg var med! Inte personligen, givetvis. Han är ju död, men i anden levde han tydligen i bästa välmåga.

Jag spinner vidare på denne kändis. Idag slår musikaliska artister igenom via TV och deras sånger finns på allehanda kanaler och sociala media. Men tänka sig: det var inte så annorlunda förr minsann. Ta till exempel Sven-Olof Sandberg. När han första gången 1927 på radion sjöng ”Lyssnar du till mig ikväll lilla mor”, blev radions växel nedringd och folk vallfärdade och samlades utanför radiostudion. Han var den tidens Darin eller Michael Jackson (nåja…). Han var något av en kvinnornas favorit.

På 1930-talet sjöng Sven-Olof Sandberg samma melodi i direktsänd radio. När han sjungit färdigt, och trodde att teknikerna dragit ner ljudet som gick direkt ut i etern, utbrast han: ”Nu fick väl kärringarna så dom teg!”. Det var bara det att teknikerna inte hade dragit ner ljudet och uttalandet gick direkt ut till det svenska folket.

I Sveriges radios arkiv finns Sandbergs egen berättelse om detta lilla misstag. Intervjun med Sandberg är från 1955. Här kan du höra honom berätta den roliga episoden.

Med detta passar jag på att önska Dig, och alla andra läsare, ett gott slut på 2012 och allt gott inför år 2013!

Kari

Bildkälla: Wikimedia Commons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s